i.Turtuma

e. Donna-Min

Jalostusoriit

IMG_67242.JPG

Pyrypolun Mig

Pyrypolun Mig on III palkinnon 150cm korkea kantakirjaori ennätyksin 25,3aly-24,9ke. Aloitti uransa 5-vuotiaana vahvasti kahdella voitolla,ravaten jo kuudennessa startissaan itsensä tähtijuoksijaksi! "Pyry" kilpaili urallaan 75 kertaa voittaen 13 kilpailua ja sijoittuen toiseksi yli kymmenen kertaa, tienaten rahaa 39 859 €.

Pyryllä on myös todella vahva suku niin isä- kuin emän puolelta!
Emälinjalta emä Donna-Min (enn. 27,8aly) on saanut valio-merkinnän jälkeläisistään, jonka jälkeläisiä mm. vuoden 2013 ravikuningatar Marimin (21,7aly) ja Pyrypolun Dumdum (22,8aly). Isä Turtuman jälkeläisiä mm. Irwin (24,7ake) ja ii. Turo tuskin esittelyjä kaipaa.

Pyry on luonteeltaan täyttä kultaa, herkkä upea ori joka käyttäytyy edukseen sekä kilpailupaikalla että kotona. Jalostusarvosteluissakin mainitaan hyvänä,herkkäsuisena ja toimivana ajaa,jota on myös hyvän käsiteltävyyden lisäksi.  Jälkeläiset ovat olleet helppoja opettaa, tasapanoisen rakenteisia ja kevyitä liikkeissään, sekä luonteistaan saaneet paljon kehuja.

IMG_09892.JPG

Epotio

Epotio on kevytrakenteinen, 160cm korkea, herkkä, täydellinen herrasmies ja vielä erisukuinen! Epotio käyttäytyy moitteettomasti niin tilanteessa kuin tilanteessa tasaisen ja nöyrän luonteensa ansiosta.  Epotion monipuolisuudesta ja hyvästä terveydestä kertoo jo että ori on menestynyt hyvin raveissa juosten 147 starttia, ennätyksin 25,7ake - 26,2ke, sekä Epotio on tottunut reen vetäjä ja ratsu, sekä on lasten käsiteltävissä.

Epotio on tiinehdyttänyt hyvin ja on erittäin ystävällinen tammoille. Epotiolta ei löydy valtaoreja suvustaan,joten Epotio käy useimmille tammoille! Epotio jättää herkkyyttä, sirompaa rakennetta sekä yleensä merkkejä ja runsaita jouhia jälkeläisilleen.

IMG_0687 (2).JPG

Linja-Linkki

Linja-Linkki eli tutummin Linkki on vankkarakenteinen ja iso 165cm korkea vanhan ajan suomenhevonen. Linkissä yhdistyy omanlaisensa herkkyys ja vahvan suomenhevosen voima! Luonteeltaan omatahtoinen, rehellinen ja rohkea. Kilpailutulokset eivät anna oriille ansaitasemaansa arvoa ollessaan poissa kilparadoilta Linkistä riippumattomista syistä. Linkillä on ajettu sekä ratsastettu ja onkin erittäin reipas ja eteenpäin pyrkivä.  Itseensä luottamisen ansiosta Linkki ei pelkää mitään ja onkin sen takia kotoisimmillaan pitkillä maastolenkeillä.

Linkki ei ehtinyt tehdä aikanaan kunnollista kilpauraa eikä näyttää kykyjänsä raviradoilla,mutta Linkin ravia on aina kehuttu ja onkin ollut erittäin ravivarma terveenä ollessaan. Linkin ennätyksiksi jäi 31,7ake-31,9ke,jotka juoksi vuonna 2016.

Ratsuna luotettava ja erittäin selkeät askellajit omaava, laukka on erittäin pyörivää. Linkki on periyttänyt jälkeläisilleen suurta kokoa, rauhallista, tasaista luonnettaan ja isoa, joustavaa liikettä. Parantanut myös tammojen jalkojen virhe-asentoja varsoillensa. 

 
 
 

Kaikki kuvat sekä tekstit © Tiina ja Taina Ahokas,ellei toisin mainittu. Logo © TheWonderBot. Kuvien ja tekstien kopiointi kielletty.