i.Turtuma

e. Donna-Min

Jalostusoriit

Pyrypolub Mig Suomenhevonen ori ravihevonen ravuri juoksija siitoshevonen siitosori

© Terhi Piispa-Helisten

Pyrypolun Mig

Pyrypolun Mig on III palkinnon kantakirjaori ennätyksin 25,3aly-24,9ke. Aloitti uransa 5-vuotiaana vahvasti kahdella voitolla,ravaten jo kuudennessa startissaan itsensä tähtijuoksijaksi! "Pyry" kilpaili urallaan 75 kertaa voittaen 13 kilpailua ja sijoittuen toiseksi yli kymmenen kertaa, tienaten rahaa 39 859 €.

Pyryllä on myös todella vahva suku niin isä- kuin emän puolelta!
Emälinjalta emä Donna-Min (enn. 27,8aly) on saanut valio-merkinnän jälkeläisistään, jonka jälkeläisiä mm. vuoden 2013 ravikuningatar Marimin (21,7aly) ja Pyrypolun Dumdum (22,8aly). Isä Turtuman jälkeläisiä mm. Irwin (24,7ake) ja ii. Turo tuskin esittelyjä kaipaa.

Pyry on luonteeltaan täyttä kultaa, herkkä upea ori joka käyttäytyy edukseen sekä kilpailupaikalla että kotona. Jalostusarvosteluissakin mainitaan hyvänä,herkkäsuisena ja toimivana ajaa,jota on myös hyvän käsiteltävyyden lisäksi.  Nuoret jälkeläiset ovat myös olleet helppoja käsitellä, komeita ja kevyitä liikkeissään,sekä luonteistaan saaneet paljon kehuja.

Epotio Suomenhevonen ori ravihevonen ravuri juoksija erisukuinen suomenhevonen

Epotio

Epotio on kevytrakenteinen, herkkä,täydellinen herrasmies ja vielä erisukuinen! Epotio käyttäytyy moitteettomasti niin tilanteessa kuin tilanteessa tasaisen ja nöyrän luonteensa ansiosta.  Epotion monipuolisuudesta ja hyvästä terveydestä kertoo jo että ori on menestynyt hyvin raveissa juosten 147 starttia, ennätyksin 25,7ake - 26,2ke, sekä Epotio on tottunut reen vetäjä ja ratsu.

Oriilta löytyy jo kolme hienoa jälkeläistä. Epotio on tiinehdyttänyt hyvin ja on erittäin ystävällinen tammoille. Epotiolta ei löydy valtaoreja suvustaan,joten Epotio käy useimmille tammoille!

Linja-Linkki suomenhevonen ori ravuri ravihevonen ratsu

Linja-Linkki

Linja-Linkki eli tutummin Linkki on vankkarakenteinen ja iso vanhan ajan suomenhevonen. Linkissä yhdistyy omanlaisensa herkkyys ja vahvan suomenhevosen voima! Luonteeltaan omatahtoinen,rehellinen ja rohkea. Kilpailutulokset eivät anna oriille ansaitasemaansa arvoa ollessaan poissa kilparadoilta Linkistä riippumattomista syistä. Linkillä on ajettu sekä ratsastettu ja onkin erittäin reipas ja eteenpäin pyrkivä.  Itseensä luottamisen ansiosta Linkki ei pelkää mitään ja onkin sen takia kotoisimmillaan pitkillä maastolenkeillä.

Linkki ei ehtinyt tehdä aikanaan kunnollista kilpauraa eikä näyttää kykyjänsä raviradoilla,mutta Linkin ravia on aina kehuttu ja onkin ollut erittäin ravivarma terveenä ollessaan. Linkin ennätyksiksi jäi 31,7ake-31,9ke,jotka juoksi vuonna 2016.

Ratsuna luotettava ja erittäin selkeät askellajit omaava, laukka on erittäin pyörivää. Linkki on periyttänyt jälkeläisilleen hyvää rakennettaan ja tasaista luonnettaan.

 
 
 

Kaikki kuvat sekä tekstit © Tiina ja Taina Ahokas,ellei toisin mainittu. Logo © TheWonderBot. Kuvien ja tekstien kopiointi kielletty.