top of page

2022 syntyneet varsat

Mauno1.JPG
Rasmus2.JPG

o. Taian Maestro

i. Pyrypolun Magnum
e. Amelie
ei. Pysteri.

Sympaattinen katseiden kääntäjä Mauno on kiltti ja herkkäsieluinen nuori, joka oikean ihmisen löytyessä puhkeaa arvonsa mukaiseen loistoon! Hän on aivan ilmetty vanhempiensa kuva ulkonäöltään. 
Vankkarakenteinen Mauno kasvaa arviolta n. 160+cm korkeaksi aikuisiällä. Kokonsa ja korkeiden liikkeitensä puolesta potentiaalia varsinkin kouluratsuksi tai valjakkoon? 

o. Taian Rasmus

i. Pyrypolun Magnum
e. Taian Rakettiina
ei. Meno-Raketti.
 

 Löytyisikö intoa viedä nuorta oria eteenpäin kilpakentille ja/tai jalostuskäyttöön asti? Tälläinen on Taian Rasmus, kiltti, kompaktirakenteinen ja tasapainoinen varsa jolla harvinainen suku. 

 Luonteeltaan rohkea ja utelias taskuraketti jolla riittää rahkeet vaikka mihin. Rasmus on vielä kirsikkana kakun päällisenä erittäin kaunis isoilla sukilla varustettuna. Kasvanee arviolta n. 150-153 korkeaksi. Pirteä pikkumies taipuu varmasti myös moneen lajiin koska oppii nopeasti ja ihmisen miellyttämisen halu näkyy jo silmistä. Kaikinpuolin Rasmus on ollut helppo opetettava pienestä pitäen ja kaikki perusasiat onnistuu helposti. Rasmus on laumassa pihatossa kasvanut, pienestä pitäen peruskäsitelty ja vieroitettu n. 11k iässä.

t. Taian Tarinatar

i. Epotio
e. Taian Haltijatar
ei. Haltija

Tara on kiltti kaunotar joka ottaa uudet asiat rauhassa ja miettii liikeensä ennenkuin menee ja tekee asioita. 
Rakenteeltaan kevyt ja liikkeiltään tasapainoinen neito josta riittävällä tuella olisi mihin vain. Rauhallisen luonteensa vuoksi Taran voisi tulevaisuudessa nähdä vaikka sosiaalipedagokisessa työssä? Tara on myös suvultaan harvinainen joten hänellä on myös siitosarvoa monelle eri käyttösuunnalle. Tara kasvaa arviolta n. 160 cm korkeaksi. Elänyt ikänsä pihatossa laumassa mutta on myös rauhassa tallissa karsinassa.

eve.png

t. Taian Evelia

i. Epotio
e. Virkun Muisto
ei. Niko-Vokker

Unelmien liinaharja Eve on rohkea ja kiltti matami joka tietää oman arvonsa.
Eve hakeutuu aina ensimmäisenä syliin ihmisen nähdessään. Rakenteeltaan erittäin kompakti nuori neiti joka tulee olemaan aikuisiällään n.150+cm korkea. Even kanssa ei varmasti aika tule tylsäksi, hänellä riittää energiaa oppia uutta vaikka joka päivä! Tästäpä johtuen Even kanssa rahkeet riittää tavoitteelliseenkin harrastamiseen tai kilparadoille. Eve on myös suvultaan monista valtasuvuista poikkeava joten ymös siitosarvoa tulevaisuudessa löytyy. 
Hoitotomenpiteissä Eve on kiltti, vuolut yms. onnistuu vaikka vapaana karsinassa. Eve on elänyt pääosin laumassa, vieroitettu reilun vuoden ikäisenä.

2023 syntyneet varsat

IMG_0488.JPG
Eetu.JPG
IMG_0556.JPG

t. Taian Edviina

i. Epotio
e. M.V. Viola
ei. Tuisku-Topi

Edviina on utelias ja sosiaalinen varsa varustettuna pienellä pilkkeellä silmäkulmassa jolla rohkeus vie vielä pitkälle! Hän nauttii kaikenlaisesta huomiosta ja on valmis jakamaan iloaan ja energiaansa kaikille ympärillään oleville. Edviina on syntynyt 23.5.2023, Isä on erisukuinen Epotio ja emänisä Tuisku-Topi joten sukunsakin puolesta mahdollisuuksia vaikka koittaa raviradoille. Molemmista vanhemmista on myös hyvin menestyneitä ratsuja. Suorat, hyväluiset jalat myös antavat hyvän startin tulevaisuudelle vaikka kenttähevoseksi, luonteeltaankin on aina valmis tutustumaan uusiin asioihin ja tykkää huomiosta, ei pelkää uusia haasteita, päinvastoin se tarttuu niihin innolla ja antaa aina parhaansa. Kasvanee arviolta n. 155-160 korkeaksi.

o. Taian Eversti

i. Epotio
e. Taian Linjariina
ei. Linja-Linkki

Eversti, tutummin Eetu on lumoava nuori mies, joka hurmaa lempeällä ja kiltillä luonteellaan. Eetu on luonteeltaan kiltti ja utelias. Erittäin ryhdikäs rakenne sekä olemus ja tasapainoinen luonne, voisi luulla ruunaksi luonteeltaan vaikka kivekset vielä löytyy. Käsiteltäessä miellyttävä käytös tekee siitä sopivan kumppanin moneen eri lajiin. Eetu on se varsa joka tulee aina luokse kun tarhan aitojen sisäpuolelle menee, ja on aina valmis kokeilemaan ja oppimaan uutta. Sen rohkeus ja uteliaisuus tekevät siitä innokkaan seikkailijan, joka on aina valmis uusiin haasteisiin. Eetu kantaa itseään ryhdikkäästi ja liikkuu sulavasti. Jos etsit komeaa ja liikkeiltään upeaa suomenhevosta, joka on valmis tekemään kanssasi töitä ja kohoamaan uusiin korkeuksiin, Eetu saattaa olla juuri sinun unelmiesi hevonen.

o. Taian Viktor

i. Tuohivirsu
e. Taian Esmeralda
ei. Epotio
 

Taian Viktor on 2.6.2023 syntynyt komea ori, jonka liikkeet ovat mahtipontiset ja lennokkaat. Viktorin kantokyky omana kroppaansa jo nyt nuorena lupailee hyvää ratsunuraa. Tässä olisi se katseiden kääntäjä kouluradoille, tai sitten ystävä monipuoliseen harrastamiseen. Viktorista kasvaa aikuisena arviolta 165+cm korkea.

Viktor on omistautunut yhden ihmisen kumppani, joka muodostaa vahvan siteen yhden ihmisen kanssa. Ei ole aloittelijoiden hevonen, mutta oikean ihmisen löytyessä joka ymmärtää sen potentiaalin ja pystyy tukemaan sitä parhaalla mahdollisella tavalla jolloin mahdollisuudet ovat varmasti rajattomat myös monipuolisuuden merkeissä, niin ratsuna kuin ajohevosenakin.

Lisätietoa kasvateistamme antaa:
Tiina Ahokas p.045 2051747 (jos et tavoita, laitathan tekstiviestiä tai WhatsApp-viestiä)

 

bottom of page