top of page

Milan Primus

Mila oli ainut ei suomalainen hevosemme. Mila saapui ystäväni luota ensin ylläpitoon ja myöhemmin ostin tamman itselleni ravikäyttöön. Mila oli äärettömän kiltti tamma joka oli kokenut monta kodinvaihtoa ennen meille saapumistaan. Moni ystäväni pitkän tauon jälkeen pystyi ratsastamaan Milalla, koska Milaan pystyi luottamaan ettei tamma pelästy mistään eikä tee kärpäsellekään pahaa. Valitettavasti muutaman ravistartin jälkeen huomasimme ettei kaikki ollut kunnossa takajaloissa, eläinlääkäritkään eivät löytäneet syytä turvotuksille joten päästimme Milan kivuistaan. Hän elää vielä muistoissamme!

Meno-Raketti

Raketti saapui meille vuonna 2015 siitoskäyttöön, häneltä meillä on kaksi jälkeläistä. Raketti on juossut aikoinaan raveissa tuloksin 24,3aly-25,8ly ja voitettua rahaa juoksi nuorempana 34 280 €. Raketti oli kiltti, isolla egolla varustettu 165 cm korkea erisukuinen ori, jonka jouduimme terveyssyistä lopettamaan vuoden 2015 lopussa. Raketin perintö elää jälkeläisissään.

Kevättömän Sumu

Sumu saapui meille sattuman kautta,  täysin siitoskäyttöön vanhana jo 20 vuotiaana. Sumua oli yritetty astuttaa, muttei ollut tiinehtynyt. Ajateltiin että jos Sumu tulee yhden varsan tekemään koska omaa todella hienon suvun, jonka jälkeen jäisi eläkkeelle. Sumu sai viettää kesän Epotion kanssa samalla laitumella, ja tiinehtyi! Valitettavasti Sumu varsoi seuraavana keväänä kuukausi ennen laskettua aikaa kuolleen upean tammavarsan, juuri sellaisen joka olisi ollut toiveissa, aivan täydellinen. Sumun astutimme uudestaan Epotiolla, koska hän näytti niin hyvävointiselta. Sumu valitettavasti menehtyi 6kk tiineenä ollessaan, emmekä valitettavasti tiedä syytä miksi. Sumu oli erittäin kiltti tamma, ei johtajatamma tyyppiä, varsoille mammatamma. Sumun menetys oli todella valitettavaa ja iso menetys meille sekä kaikille hevosille. 

Taian Agathe

Aggien upea tammavarsa Tessa oli Tiinan hieno unelmavarsa josta tuli totta. Erisukuinen tamma, täydellinen jo syntyessään. Tessa oli sosiaalinen, todella kiltti varsa, oppi todella nopeasti. Tessalle oli paljon tulevaisuuden suunnitelmia jo olemassa ennen hänen syntymäänsä. Aggien saapuessa meille, päätimme jo silloin että Aggien tammavarsan nimeksi tulee Agathe. Tessalla oli todella hieno suku, todella hyvä rakenne ja aivan ihana luonne. Tessa oli täydellinen, liian täydellinen tähän maailmaan. Tessa menehtyi ennen kuin edes vuotta ehti täyttää. Häntä jäämme todella monet kaipaamaan. Hän elää muistoissamme ikuisesti.

bottom of page